اسیدی که سنگ را حل میکند

فهرست عناوین

اسیدی که سنگ را حل میکند
۴.۳/۵ - (۱۲ امتیاز)

بروزرسانی شده در تاریخ: ۴ دی ,۱۴۰۳

اسیدی که سنگ را حل میکند

ماده‌ای که سنگ را خورد می‌کند، موادی که سنگ را منفجر می‌کنند

مواد شامل حلال‌ها از جمله پانچر و اف ال ۲، اف ال ۳ می‌باشد و مواد تخریب‌کننده از جمله کتراک و راکتن و مواد انفجاری.

چند گزینه برای از بین بردن سنگ وجود دارد که هرکدام در شرایط گوناگون کارایی مناسبی دارند که در متن زیر توضیح داده می‌شود.

این محصول (خورنده بتن و ساروج) جدید کاملاً بی‌خطر (حلال بتن) برای انسان و محیط زیست و با استفاده آسان برای کاربر می‌باشد.
پانچر یک جایگزین اسید است که عاری از بخارات و بوی نامطبوع می‌باشد. پانچر با حل کردن (شکستن پیوند بین مولکولی) پیوند یونی در داخل سیمان، آن را حل کرده و سیمان یا بتن را از روی هر سطح برمی‌دارد. تبادل یونی استفاده شده در این محصول برای اولین بار در صنعت بکار گرفته شده است.
پانچر حاوی اسیدهای موریاتیک، هیدروکلریک، سولفوریک و یا فسفریک نمی‌باشد.

اسیدی که سنگ را حل میکند

پانچر

اسیدی که سنگ را حل می‌کند

موارد کاربرد:

  1. تمیز کردن سطوح تراک میکسر از بتن
  2. جداسازی بتن از سطح قالب بتن
  3. شستشوی ابزارآلاتی که بتن به آن چسبیده
  4. تمیز کردن بتن از کلیه سطوح کاشی و سرامیک و…
  5. باز کردن لوله‌هایی که با بتن و سیمان پر شده‌اند
  6. خورنده ساروج‌های توسی، مشکی، سفید و فرمز
  7. تخریب بتن سطحی از قبیل سقف، کف و…

مراحل اجرا:

همواره پانچر را بر روی سطح خشک و خنک اعمال نمایید. بهترین نتیجه از پاشش این محصول با اسپری ایرلس حاصل می‌شود. اما پاشش با پمپ‌های معمولی و یا حتی اعمال با برس نیز امکان‌پذیر است.
قبل از اعمال پانچر، از خنک بودن سطح اطمینان حاصل فرمایید. (توجه: هیچگاه پانچر را بر روی سطح داغ شده در مجاورت نور خورشید اجرا ننمایید.) بهترین زمان برای اجرا ساعات اولیه صبح و یا بعد از ظهر (غروب) می‌باشد.
بخشی را برای کار مشخص کرده و محلی را به عنوان نقطه شروع در نظر گرفته و پاشش یکنواخت تا پایان قسمت را ادامه دهید. پس از پوشش کامل سطح با پانچر، به مدت ۱۰ تا ۴۵ دقیقه اجازه دهید تا این محصول به داخل سطح نفوذ کند. این زمان بستگی به دمای محیط و ضخامت سازه دارد.
زمانی که بر روی سطح، پودر سفیدرنگ، شکری تشکیل شد، مجدداً بر روی سطح پانچر را پاشش نمایید. تا سیر شدن کامل سطح، پس از تبدیل سیمان یا بتن به محصولی پنیری‌شکل، آن را با آب بشویید. بهترین نتیجه از شستشو با فشار بالا (۵۰۰-۳۰۰ Psi) حاصل می‌شود. فشار خروجی از لوله‌کشی شهری و یا بصورت دستی نیز پاسخگو می‌باشد.
برای تمیز کردن وسایل کوچک، آنها را به مدت ۲۰ تا ۴۵ دقیقه در سطل حاوی پانچر غوطه‌ور کرده، سپس با آب سرد بشویید. روی منیزیوم ابتدا تست نمایید.
از پانچر در زمانی که دمای هوا زیر نقطه انجماد یا بشدت گرم باشد، از اجرای آن خودداری نمایید. بهترین نتیجه در دمای ۵ درجه سانتی‌گراد تا ۲۷ درجه سانتی‌گراد حاصل می‌شود.
قبل از استفاده در مقیاس وسیع، از روی نقطه کوچکی به منظور اندازه‌گیری قدرت تمیزکنندگی (تعداد دفعات مورد نیاز) آزمایش نمایید.

اینجا را هم بخوانید  حلال سنگ

خورنده بتن

 

ایمنی:

  1. همواره از عینک محافظ در هنگام استفاده یا حمل و نقل استفاده نمایید.
  2. هیچگاه پانچر را بر روی سطوح داغ اجرا نکنید.
  3. به هیچ وجه پانچر را رقیق ننمایید.
  4. قبل از اعمال پانچر، از خیس کردن بتن و ساروج خودداری نمایید.

ارسال:

  • در تهران: تحویل حضوری یا ارسال با پیک
  • در دیگر شهرها: ارسال از طریق اتوبوس و باربری

 

کتراک

کتراک از جمله مواد غیر منفجره شیمیایی در معادن است که با استفاده از اعمال نیروی کشش در دیواره چال باعث شکست سنگ می‌شود. کتراک به گونه‌ای عمل می‌کند که گاز و حرارت بالایی تولید نمی‌کند ولی عمل شکست را تقریباً مشابه انفجار انجام می‌دهد.

آماده‌سازی کتراک:

ماده شیمیایی کتراک در اثر اختلاط با آب برای انجام عملیات تخریبی به کار می‌رود. برای این اختلاط توجه به نکاتی ضروری است.

نحوه طراحی چال‌ها:

فاصله بین چال‌ها باید بر اساس الگویی رعایت شود. فرمول تجربی که عموماً برای طراحی فواصل چال‌ها استفاده می‌شود به صورت زیر است:

۱۰ * قطر چال = حداکثر فاصله چال‌ها (میلی‌متر)

در حالی که در کاتالوگ‌های مختلف جداول گوناگونی وجود دارد که از آنها می‌توان برای تعیین ضرایب مورد استفاده در فرمول محاسبه فواصل چال‌ها استفاده کرد. فرمول به صورت زیر است:

ضریب * قطر چال = حداکثر فاصله چال‌ها (میلی‌متر)

ضریب مورد نظر در این فرمول را می‌توان از جداول مخصوصی که برای تعیین مقدار این ضریب تهیه شده‌اند، استفاده کرد. جدول تعیین ضرایب بر اساس داده‌های تجربی در سر معادن به دست آمده است.

چگونگی استفاده از کتراک:

کتراک را به نسبت ۳ کیلوگرم به ۱ لیتر آب مخلوط کرده و کامل هم بزنید تا مخلوطی یکدست به دست آید.

  1. نسبت اختلاط کتراک با آب حدود ۳ کیلوگرم به ۱ لیتر آب است.
  2. اختلاط باید در ظروف پلاستیکی تمیز صورت گیرد.
  3. آب مورد استفاده باید آب معمولی باشد.
  4. درجه حرارت آب برای اختلاط باید بین ۱۵ تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد باشد.

بلافاصله دوغاب را به مقدار معین تا ۹۵% ارتفاع چال پر کرده و سر چال‌ها را با گوه چوبی ببندید و خوب بکوبید. استفاده از گوه‌های چوبی برای جلوگیری از پاشیده شدن کتراک به بیرون از سوراخ‌ها است و تاثیری در قدرت و عملکرد کتراک ندارد.

فعل و انفعالات شیمیایی کتراک از همان لحظه مخلوط کردن و ریختن درون چال‌ها شروع می‌شود و گوه‌های چوبی به بیرون رانده می‌شوند. توجه داشته باشید که مجدداً نیازی به کوبیدن آنها نیست.

با توجه به نوع کتراک مصرفی و نوع کار شما از نظر سختی، در صورت استفاده از کتراک ۳۰ دقیقه‌ای بعد از ۱۰ تا ۳۰ دقیقه، در صورت استفاده از کتراک ۲ ساعته بین ۱ تا ۲ ساعت و در صورت استفاده از کتراک ۲۴ ساعته بین ۸ تا ۲۴ ساعت، عمل شکستن انجام می‌شود.

اینجا را هم بخوانید  دشمن های ساروج

میزان مصرف کتراک:

به طور کلی برای سنگ، بتن بدون آرماتور و ساروج در صورتی که دور آن باز باشد، در هر متر مکعب بین ۷ تا ۱۵ کیلوگرم مصرف می‌شود. در صورتی که دور کار بسته باشد یا در خاک مدفون باشد، برای هر متر مکعب بین ۲۰ تا ۵۰ کیلوگرم کتراک مصرف می‌شود. برای بتن مسلح نیز برای هر متر مکعب بسته به شرایط آرماتور و فضای کار بین ۲۵ تا ۵۰ کیلوگرم کتراک مصرف می‌شود.

نکات ایمنی کار با کتراک:

کتراک چه به صورت پودر و چه به صورت دوغاب برای چشم خطرناک است و حتماً باید در تمام مراحل کار با کتراک از عینک ایمنی استفاده شود. در صورت پاشیده شدن کتراک از چال‌ها و پخش شدن در هوا باید از محیط دور شوید تا باعث تنگی نفس و سوزش چشم شما نشود.

در صورت پاشیده شدن کتراک چه به صورت پودر و چه به صورت دوغاب به چشم، فوراً چشم را با آب تمیز و خنک بشویید و سریعا به پزشک مراجعه کنید برای شستشو و پانسمان.

موارد کاربرد کتراک:

استفاده از کتراک در سنگ‌های پردرز و شکاف مناسب نمی‌باشد، زیرا مواد از درزها حرکت کرده و شکستگی‌های ناهمگون ایجاد می‌کند. بنابراین بهتر است از این ماده تنها در مورد سنگ‌های بدون درزه و شکاف استفاده کرد. البته امروزه با پیشرفت‌هایی که در تولید کتراک به وجود آمده است، در بیشتر سنگ‌ها می‌توان از آن استفاده کرد.

در ایران، کتراک بیشتر در معادن سنگ به خصوص معادن سنگ گرانیت، در پروژه‌های عمرانی و راه‌سازی جهت تخریب و شکستن سنگ‌های مزاحم و نیز جهت شکستن بتن و یا ساروج استفاده می‌شود. امروزه معدنکاری و شیوه‌های رایج در آن در حال تحول دائمی است و بسیاری از مراکز و موسسات تحقیقاتی فعال در امور معدن برای پیشبرد اهداف معدنکاری دست به تولید موادی می‌زنند که بیشترین بازدهی را داشته و در عین حال علاوه بر ارزانی قیمت، با محیط زیست سازگار باشد.

ماده FL2 و ماده اکتیو FL3 حلال ساروج و سنگ

اسید FL2 و ماده اکتیو FL3 ترکیبی از اسید و کاتالیزرهای بسیار قوی به همراه ماده اکتیو آن است که یک خورنده بسیار قوی برای ساروج، سنگ و بتن به شمار می‌رود.

این ماده به دلیل قدرت بالای خود، باید با دقت و احتیاط استفاده شود.

کارایی این ماده از پانچر بیشتر است و عملکرد بسیار مؤثری دارد.

این ترکیب در بسته‌های ۵ لیتری (۴.۸ لیتر FL2 و ۰.۲ لیتر FL3) و ۲۰ لیتری (۱۸ لیتر FL2 و ۲ لیتر FL3) عرضه می‌شود.

 

 برای مشاوره و آموزش رایگان با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید
———————————————————
۰۲۱۶۶۸۸۹۱۰۵
۰۹۱۹۵۰۰۰۱۵۶
سایت Katrock.ir
? @katrockk ? کانال تلگرام