آشنایی با ساروج

فهرست عناوین

ساروج
۵/۵ - (۱۳ امتیاز)

بروزرسانی شده در تاریخ: ۴ دی ,۱۴۰۳

 آشنایی با ساروج

 

آشنایی با ساروج و انواع روش‌های تخریب آن

همه شما قطعاً در مورد ساروج مطالبی شنیده‌اید؛ ملات قدیمی که در گذشته در ساخت و سازها و پلمپ گنج‌ها از آن استفاده می‌شده است. همچنین باید شنیده باشید که در حفاری‌ها برای کشف گنج به ملات ساروج برخورد کرده‌اند و گفته می‌شود که این ملات بسیار سخت و غیرقابل نفوذ است.

لازم است توضیحاتی در مورد ملات ساروج به شما عزیزان بدهم و برخی از شایعات و اشتباهاتی که از گذشته رایج بوده‌اند را روشن کنم.

 

ساروج

 

درمورد ملات ساروج، این نکته اهمیت دارد که پایه تشکیل آن از آهک است. همچنین مقدار کمتری سیلیس در آن وجود دارد که در مواردی که سیلیس در دسترس نبوده، از خاکستر استفاده می‌کردند. خب، آهکی بودن ساروج نشان می‌دهد که نباید خیلی سخت باشد.

مورد بعدی این است که در ساخت ساروج از پشم حیوانات استفاده می‌شده است، که دلیل آن این بوده که ساروج پس از خشک شدن ترک می‌خورده، ولی با اضافه کردن پشم دیگر ترک نمی‌خورده است.

نکته‌ی دیگری که وجود دارد این است که در گذشته به اشتباه از ساروج به عنوان یک ملات بسیار سخت یاد می‌شده، که البته در دوران خود، بله، سخت بوده است. ولی در عصر جدید اینطور نیست و سختی ساروج در اغلب موارد از بتن هم کمتر است. در گذشته، لوازم تخریب مدرن وجود نداشته و کار به صورت دستی انجام می‌شده است. البته در حال حاضر بیشتر تلاش‌ها در جستجوی گنج و به دلیل پنهان‌کاری یا کمبود فضای کافی انجام می‌شود، که این موضوع باعث دشواری کار می‌شود. البته این سختی به اشتباه به حساب سخت بودن ملات ساروج گذاشته می‌شود.

 

ساروج

نکته دیگر این است که متأسفانه به دلیل عدم آشنایی با ساروج و علم زمین‌شناسی، بسیاری از افراد در حفاری‌ها برای کشف گنج یا حفر چاه، وقتی به جسمی سخت برخورد می‌کنند، سریعاً عنوان می‌کنند که به ساروج برخورد کرده‌اند. این موضوع کاملاً اشتباه است. جالب است بدانید که ۹۹٪ از پلمپ‌ها با سنگ انجام می‌شود، اول به دلیل سختی زیاد سنگ و دوم به خاطر هم‌رنگ بودن با محیط. بنابراین، این تصور که گنج‌ها با ساروج پلمپ می‌شده‌اند، اشتباه است. معمولاً در زمان استفاده از ساروج، از سنگ‌چین‌های بزرگ یا کوچک نیز استفاده می‌شده و به تنهایی از ساروج برای پلمپ استفاده نمی‌کردند.

 

ساروج

از بین بردن ساروج

بسته به شرایط کار شما، روش‌های مختلفی برای تخریب ساروج وجود دارد که در ادامه به ترتیب از ارزان‌ترین و سریع‌ترین روش‌ها برای شما توضیح می‌دهم. طبق توضیحات قبلی، در صورتی که به جسمی سخت برخوردید، واکنش شما باید به سمت انتخاب روش‌های تخریب باشد و نه تمرکز بر اینکه آیا آن جسم ساروج است یا نه. مهم است که نبودن ساروج شما را از ادامه کار منصرف نکند، چون همانطور که اشاره کردم، به دلیل سختی و هم‌رنگ بودن با محیط، در ۹۹٪ موارد از سنگ استفاده می‌شده است.

اینجا را هم بخوانید  شکستن سنگ در چاه و تونل

برای از بین بردن سنگ و تخریب ساروج، چند روش وجود دارد: تخریب ساروج با انفجار، از بین بردن ساروج با کتراک، حل کردن ساروج با حلال ساروج یا اسید ساروج و از بین بردن و تخریب سنگ. هرکدام از این روش‌ها در جای خود مناسب و کاربردی هستند.

ساروج

انواع روش‌های از بین بردن ساروج (آشنایی با ساروج)

۱- استفاده از بلک پاور (دینامیت بی‌صدا)

در صورتی که ضخامت کار شما بیشتر از ۱ متر باشد، اولین و تنها گزینه انفجار است. البته برای استفاده از مواد منفجره و آتشباری، حفر چال لازم است. این روش بهترین و سریع‌ترین روش تخریب است. اگر در فضای باز بیش از ۳۰۰ متر و در چاه یا غار بیش از دویست متر از منطقه مسکونی فاصله دارید، انفجار به راحتی امکان‌پذیر است و صدای آن به منطقه مسکونی نمی‌رسد.

۲- استفاده از مواد منبسط شونده کتراک

روش دوم برای از بین بردن ساروج، استفاده از کتراک یا همان فرکت ای جی می‌باشد.

کتراک ماده منبسط شونده غیر انفجاری است که به آن در ایران کتراک یا اسید کتراک نیز گفته می‌شود. در ضخامت‌های ۳۰ تا ۱۰۰ سانتیمتر ساروج یا سنگ، شما می‌توانید از مواد منبسط شونده مانند کتراک استفاده کنید.

در صورتی که اطراف کار پلمپ باشد و سنگ در فضای باز و روی زمین قرار گیرد، شما می‌توانید حتی تا ضخامت ۳ متر هم از کتراک استفاده کنید.

نحوه کارکرد کتراک:

این مواد هنگامی که با آب سرد مخلوط می‌شوند و به شکل ملات درون چال‌هایی که به همین منظور در سنگ ایجاد شده‌اند، ریخته می‌شوند، به مرور زمان منبسط شده و به دیواره‌ها فشار وارد کرده و موجب شکستن سنگ می‌گردند. قابلیت انبساط این مواد به حدی است که می‌توانند فشاری معادل ۱۲۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر بر دیواره‌های چال وارد نمایند.

این میزان فشار می‌تواند بلوک سنگ یا بلوک سیمان و ساروج را بدون ایجاد آلودگی صوتی و زیست‌محیطی و بدون نیاز به آموزش نیروی متخصص از توده آن جدا نماید.

توجه داشته باشید که اهمیتی ندارد سنگ و ساروج به چه رنگی باشد؛ کتراک می‌تواند در همه شرایط به خوبی عمل کند.

انواع کتراک:

برای شکستن قوی‌ترین نوع سنگ و ساروج، به ۴۰۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر فشار نیاز است که کتراک بیشتر از این مقدار فشار وارد می‌کند.

شرکت ما ۳ مدل کتراک ارائه می‌دهد:

  • کتراک ۳۰ دقیقه‌ای: قوی‌ترین مدل کتراک ایرانی که در کیسه‌های ۲۰ کیلویی ارائه می‌شود.
  • کتراک ۲ ساعته: دارای قدرت تخریب بالایی که در کیسه‌های ۲۰ کیلویی ارائه می‌شود.
  • کتراک ژاپنی: یکی از قوی‌ترین کتراک‌ها در جهان که در کیسه‌های ۱۰ کیلویی ارائه می‌شود.
اینجا را هم بخوانید  شکستن پلمپ ساروج و سنگ

انواع کتراک

 

۳- استفاده از حلال‌ها

در صورتی که سنگ شما آهکی باشد، فرقی نمی‌کند که ساروج چه رنگی داشته باشد، و اگر ضخامت آن بین ۱۰ تا ۵۰ سانتیمتر (در صورتی که امکان سوراخ زدن وجود نداشته باشد تا ۱۲۰ سانتیمتر) باشد، استفاده از حلال‌ها برای تخریب ساروج توجیه‌پذیر است.

شرکت ما دو محصول قوی و تخصصی مخصوص سنگ و ساروج ارائه می‌دهد:

  • حلال ساروج
  • حلال سنگ

این دو محصول از موفق‌ترین حلال‌هایی هستند که در ایران یافت می‌شوند. آن‌ها نفوذپذیری بالایی دارند و به‌طور معمول پنچر برای دست بی‌ضرر است، اما اف ال ۲ بسیار خطرناک می‌باشد.

در زمان استفاده از هر دو محصول، لازم است حتماً از عینک ایمنی استفاده کنید. اسید ساروج با مارک‌های مختلف در بازار ایران موجود است، اما ما این اطمینان را به شما می‌دهیم که بهترین کیفیت با خلوص بالا و قیمت بسیار مناسب در اختیار شما قرار می‌دهیم. در اکثر موارد، همکاران ما محصولات را با قیمت‌های بالاتر به شما می‌فروشند. برای خرید حلال ساروج، حتماً با کارشناسان ما مشورت کنید.

 آشنایی با ساروج

 

 

حلال ساروج پانچر

این محصول (در دو مدل خورنده بتن و ساروج) جدید کاملاً بی‌خطر بوده و در ظروف ۵ و ۲۰ لیتری ارائه می‌شود.

نفوذ پانچر هر ۲۰ لیتر تا ۳۰ سانتیمتر در ساروج در مدت ۲۴ ساعت می‌باشد. در زمان استفاده از حلال ساروج، پانچر زدن عینک الزامیست.

 

 

 

اسید قوی ساروج
                                               اسید ساروج

 

 

حلال ساروج اف ال۲ و اف ال ۳

اف ال ۲ حلال جدید و ترکیبی است که بسیار خطرناک می‌باشد و نسبت به پانچر قوی‌تر است. این محصول در ظروف ۵ و ۲۰ لیتری ارائه می‌شود.

اف ال ۲ یک حلال بسیار قوی است که در صورت ترکیب با واکنش‌گرای خود یعنی اف ال ۳، نفوذپذیری آن دو برابر شده و سرعت عمل آن نیز بیشتر می‌شود. توجه داشته باشید که حلال ساروج اف ال ۲ و اف ال ۳ نباید تحت هیچ شرایطی در یک ظرف با هم مخلوط شوند. این کار منجر به ایجاد گاز شدید و ترکیدن ظرف خواهد شد. برای استفاده، مشاوران شرکت ما شما را راهنمایی خواهند کرد.

عمق نفوذ اسید ساروج اف ال ۲ و اف ال ۳ تا ۵۰ سانتیمتر در تخریب ساروج در مدت ۲۴ ساعت است. نکات ایمنی باید به دقت رعایت شوند.

 آشنایی با ساروج

 

 برای مشاوره و آموزش رایگان با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید
———————————————————
۰۲۱۶۶۸۸۹۱۰۵
۰۹۱۹۵۰۰۰۱۵۶
سایت Katrock.ir
🏔 @katrockk 🏔 کانال تلگرام

پیج اینستاگرام